Ai grija de sanatatea ta!

In data de 24 aprilie a avut loc evenimentul „Ai grija de sanatatea ta!”, sustinut de catre compania B!TONIC in cadrul Clubului Seniorilor, cu sprijinul Primariei Otopeni. Reprezentantii varstei a treia au avut acces la informatii din sfera de nutritie, imbinand experienta de viata cu recomandarile indicate de reprezentantii B!TONIC pentru a avea cat mai bine grija de sanatatea dumnealor. Printre temele abordate in concordanta cu starea sanatatii dupa varsta de 50 de ani, s-au regasit: problema varicelor, echilibrul grasimilor in corp, fluctuatiile tensiunii arteriale, calciul in organism, resveratrolul in reducerea diabetului si nu in ultimul rand, toxinele din alimentatie.

Pe masura ce organismul inainteaza in varsta, metabolismul isi reduce din activitate cu aproximativ 5% in fiecare an si de aceea alimentatia trebuie sa fie diferita fata de cea obisnuita, axata mai mult pe grasimi vegetale si mai putin pe grasimi animale, mai putin pe alimente procesate si mai mult pe alimente naturale.  

In ceea ce priveste problema varicelor, acestea pot fi dobandite genetic sau se pot agrava pe seama alimentatiei. Pentru a asigura fluiditatea vaselor de sange, este important sa se consume suficienta apa, putin sare (nu mai mult de 2-4 gr/zi deoarece sarea ingroasa sangele) si grasimi de tip Omega 3. Omega 3 va fluidiza sangele si va reduce riscul de aparitie al varicelor. Turmeric pentru reducerea inflamatiei.

In Romania, in alimentatia standard, sunt de 11 ori mai multe grasimi rele decat grasimi bune si acest lucru se datoreaza alegerilor alimentare de tip fast food, dulciurilor, sucurilor acidulate sau prajelilor.

Fluctuatiile tensiunii arteriale sunt influentate de fluiditatea sangelui, obezitatea, sarea din organism, administrarea medicamentelor puternice sau afectiuni ale diferitelor organe (ficat, rinichi etc).

Un consum prea mare de calciu (mai mult de 1000mg/zi) sau un consum de calciu anorganic, va crea urmatoarea problema: calciul va ramane in sange si nu va putea fi depozitat in oase sau va fi eliminat prin urina. Asta inseamna oase casante, dar si un sange mai vascos si prin urmare tensiune arteriala marita. Calciul este cel mai bine fixat impreuna cu vitamina D , vitamina K pentru a avea grija de coagularea sangelui si manganul pentru sustinerea oaselor. Absorbtia de calciu scade odata cu cresterea in varsta.Altfel, calciul luat fara celelalte ingrediente, nu va putea fi folosit cu succes si va ramane pe vasele de sange.

Toxinele din alimente sunt procesate la nivelul ficatului, astfel ca acesta functioneaza ca o fabrica, filtrand nutrientii de toxine. Nutrientii sunt absorbiti la nivelul intestinului subtire, iar toxinele sunt eliberate in sange, ajungand mai departe in urina. Hepatoprotectoarele sunt instrumente de ajutor in sustinerea ficatului, in special colina care ajuta la activarea enzimelor digestive.

In ceea ce priveste resveratrolul, acesta este un instrument cheie in refacerea tesuturilor si reducerea diabetului, micsorand rezistenta la insulina. Surse importante de resveratrol sunt strugurii (in special samburii) si troscotul japonez – acesta fiind mult mai bine metabolizat de catre organism.

Beneficiile ingredientelor naturale mai sus prezentate pot fi regasite si in suplimentele alimentare B!TONIC,fabricate in Germania, avand la baza exclusiv surse naturale:

B!TONIC Yellow Vibe – antioxidant pe baza de ceai verde, resveratrol, merisor si cupru

B!TONIC Golden Oils – Omega 3,6 si 9 din ulei de alge si vitamina E

B!TONIC Terra Liver – hepatoprotector pe baza de colina, anghinare, turmeric si piper negru

B!TONIC Silver Bones – complex pe baza de vitamina D,K, Glucozamina si Mangan pentru sustinerea sistemului osteoarticular.

Toate produsele B!TONIC nu contin gluten, lactoza, zahar si sunt obtinute prin presarea la rece  a ingredientelor.

Pentru organizari evenimente va rugam sa ne contactati la telefon 0217962747/ 0741087772 - Daniela Dinica

← Articol anterior Următorul articol →