Efectele extractelor de ANGHINARE si TURMERIC asupra factorilor de dezvoltare a obezitatii si diabetului tip II – Simpozion Dr. Nutritionist Sergiu Munteanu (Conferinta Preventie 360+5)

Industrializarea transforma o societate agrara intr-una tehnologica, ce aduce pe langa modernizare si o diversitate in sectorul alimentar. Productia intensiva si dezvoltarea ariei comerciale a dus la schimbarea nevoilor consumatorului si aparitia unor dezechilibre nutritionale, schimbare aparuta dupa anul 1990. Cresterea consumului alimentelor de origine animala si  altor alimente procesate a indus aparitia cazurilor de obezitate si diabetului de tip II.

Apare intrebarea: Care sunt directiile de solutionare in Romania in contextul in care in anul 2016 21% dintre adulti erau obezi? Premizele sunt cu atat mai ingrijoratoare cu cat 1 din 2 copii cu varste intre 8-13 ani este obez la ora actuala.

dr sergiu munteanu

Dr. Nutritionist Sergiu Munteanu  este medic neurolog la baza, fiind absolvent al Universitatii de Stat de Medicina si Farmacie ”N. Testemitanu ” din Republica Moldova, s-a dedicat imbunatatirii vietii oamenilor prin stiinta si nutritie. Devotat muncii sale, a initiat impreuna cu B!TONIC diferite proiecte printre care "Travel Doctor" sau "Cum alegem sanatatea de pe raft".

Conferinta Internationala Preventie 360+5  

Conferinta Internationala Preventie 360+5  este la a doua editie si se va desfasura intre 1-3 martie 2018, fiind organizat sub patronajul Colegiului Farmacistilor din Romania si al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, avand ca teme preventia primara si cea secundara.

B!TONIC isi propune sa discute despre „Efectele extractelor de ANGHINARE si TURMERIC asupra factorilor de dezvoltare a obezitatii si diabetului tip II”, in cadrul careia Dr. Nutritionist Sergiu Munteanu va aborda subiecte precum importanta preventiei obezitatii, metode terapeutice non-invazive, dar si beneficiile terapeutice ale anghinarei si turmericului.

„Plecand de la motto-ul „Pentru un viitor sanatos” consider ca preventia este necesara a fi invatata inca de la cea mai frageda varsta, iar investitia in astfel de programe este una din cele mai durabile actiuni, cu rezultate pe termen mediu si lung. Este stiintific demonstrat faptul ca obezitatea creste rezistenta organismului la insulina, poate provoca grave disfunctionalitati la nivelul vaselor sangvine si nu in ultimul rand, decesul. Sanatatea inseamna echilibru si cunoasterea propriului organism, de aceea va invit sa cunoasteti beneficiile anghinarei si turmericului, doua ingrediente cu aplicabilitate in medicina traditionala, veche de mii de ani” , afirma Dr. Nutritionist Sergiu Munteanu.

Despre anghinare si turmeric in contextul obezitatatii si al diabetului

Obezitatea duce la probleme de sanatate grave, una dintre ele fiind rezistenta la insulina. Iata pe scurt beneficiile terapeutice ale anghinarei si turmericului:

Anghinarea – planta de origine mediteraneeana, este un element important in reconstructia celulei hepatice, fiind totodata un bun element in reglarea homeostazei glucozei in sange. Ajuta la metabolizarea carbohidratilor din dieta.

 • Stimuleaza functia hepatorenala si secretia biliara din ficat
 • Reduce nivelul de lipide din sange si inhiba biosinteza colesterolului
 • Protejeaza celulele ficatului impotriva toxinelor datorita proceselor antioxidative
 • Previne colastaza
 • Reduce greturile (Rol antiemetic)
 • Rol diuretic

Turmeric – planta originara din India si Asia de Sud-Est, fiind un ingredient folosit atat in bucatarie, cat si in medicina, avand un puternic rol anti-inflamator.

 • Anti-inflamator (substanta active este curcuminul)
 • Antioxidant (reduce peroxidarea lipidelor)
 • Antimicrobial – bacteriostatic asupra bacteriilor cu care a intrat in contact mai ales in mancare
 • Inhiba carcinogeneza si cresterea de tumori
 • Protejeaza diverse tesuturi printre efectul neuroprotectiv si hepatoprotector

Sub efectul studiilor clinice cu focus pe impactul anghinarei si turmericului la pacientii supraponderali si care prezinta diabet de tip II, B!TONIC a adus pe piata Terra Liver, un nou hepatoprotector complet. Avand la baza patru ingrediente cheie (anghinare, turmeric, piper negru si colina), Terra Liver sustine cu succes functia hepatica si intreaga activitate la nivelul ficatului.

Ceea ce il deosebeste de produsele existente pe piata este concentratia optimizata in doar 2 capsule reprezentative pentru doza zilnica. Caracteristicile generale se dedica si diabeticilor, astfel ca produsele B!TONIC nu contin gluten, lactoza, zahar si invelisul capsulei este din extract de pin.

B!TONIC Terra Liver confera efect triplu, la nivelul ficatului, colesterolului si al bilei.

 • Hepatoprotector puternic
 • Reglarea poftei de mancare
 • Recuperarea ficatului in cazul tratamentelor medicamentoase
 • Reducerea inflamatiilor la nivel digestiv

B!TONIC este o linie de suplimente alimentare pe baza de surse vegetale, ce are in portofoliu opt produse premium, fiecare dedicat unei afectiuni. Compania a fost lansata in Austria in anul 2014, fiind la momentul actual prezenta in majoritatea tarilor europene. Produsele B!TONIC se dedica nevoilor omului modern din Europa Centrala si de Sud-Est, fiind o solutie optima complementara unui stil de viata sanatos.

 

 • Taguri: anghinare, hepatoprotector, preventie 360+5, sergiu munteanu, turmeric
 • ← Articol anterior Următorul articol →

  Articole

  RSS

  Cură de slăbire în vacanță? Dă restart organismului tău!

  De cele mai multe ori, pregătirea pentru ”bikini body” începe din luna aprilie. Sălile de sport sunt luate cu asalt,...

  Mai departe... →

  Niacina – „o simplă vitamină” sau ceva mai mult?

  Ce știi despre Pelagra și simptomele acesteia? Pelagra este o boală cauzată de o dietă deficitară sau incapacitatea organismului de...

  Mai departe... →