Sa intelegem cum functioneaza GHIMBIRUL!

Ghimbirul este considerat o plantă termogenică,de încălzire, ce a fost utilizată în vremurile străvechi în mod intens până aproape de dispariție. Din acest motiv, oamenii au fost obligați să o cultive acasă și este, probabil, printre primele plante cultivate vegetativ. Acest lucru a dus la o lipsa a ghimbirului pentru o perioada de timp, la un preț ridicat și o crestere a notorietății acestei rădăcini, pentru că era un aliment rar și foarte util în terapiile medicale.

Introducere

Rădăcina de ghimbir (de fapt, rizomul) este un condiment familiar, utilizat și în bucătăria aromată, disponibilă fie ca rădăcină sau pudră uscată, fie ca rădăcină proaspătă ("ghimbir verde"). Ghimbirul a fost apreciat ca mirodenie și aliment-medicament de mii de ani. Cercetarea biomedicală asupra ghimbirului este unică prin faptul că volumul studiilor umane depășește aproape volumul cercetărilor farmacologice, prin urmare extractele pure de ghimbir sunt utilizate mai degrabă ca atare și nu sunt defalcate în alți constituenți activi. Aroma naturală a ghimbirului este utilizată pe scară largă de la suplimente, ceai, mirodenii, uleiuri termogenice și chiar gingerată, o băutură populară specifică băuturilor tonice.

La B!TONIC, numim această rădăcină stimulentul universal al imunității, aflați mai jos de ce.

 
În corpul vostru -date cunoscute

Ghimbirul a fost cercetat si dovedit medical pentru impactul său privind:

- reducerea greațurilor și vărsăturilor;

- stimularea activității circulatorii;

- inhibarea metabolizării acidului arahidonic,

- reducerea agregării plachetară,

- reducerea durerii artritice

- efecte anti-inflamatorii.

În tradițiile occidentale, ghimbirul a fost utilizat în special pentru problemele toracice congestive, dispepsie, colică plană, gastrită și diaree asociată cu epuizare. Oamenii folosesc ghimbirul mai ales ca tonic stimulant, susținerea digestiei, carminativ și antispasmodic. Acesta a fost folosit pentru a trata greața, crampe gastro-intestinale, pierderea apetitului și extremități reci (membre). Se spune că o infuzie cu ghimbir fierbinte "rupe" răcelile și ameliorează menstruația dureroasă (puternic anti-inflamator)

Știința din spatele ghimbirului

Studiile clinice au arătat că ghimbirul poate fi utilizat din punct de vedere medical pentru tratarea și prevenirea greațurilor și a vărsăturilor în caz de rău de mișcare, greață în sarcină, greață indusă de medicamente și postoperator (dovezi bune, dar nu în întregime consecvente); osteoartrita; dismenoree; gastropareza. Pentru a spori digestia, expectorația și diaforeza; probleme digestive, în special colici, dispepsie plană, crampe, ulcer peptic, pierderea apetitului, infecții gastro-intestinale; febră, răceală; probleme menstruale, cum ar fi amenoreea și dismenoreea. Utilizările medicale au la bază rizomul proaspăt (mai rar găsit în comerț) 500 până la 1000 mg de trei ori pe zi; rizom uscat 500 mg de două până la patru ori pe zi. Utilizările dietetice recomandate sunt între 100 și 300 mg de extract uscat, care este mai concentrat și mai intens decât planta actuală (din cauza lipsei de apă).

Nu sunt cunoscute probleme legate de consumul pe termen lung, iar ghimbirul este consumat pe scară largă în întreaga lume, în principal ca și condiment. Cu toate acestea, pentru multe dintre scopurile sale terapeutice, este necesară doar o utilizare pe termen scurt.

De aceea, recomandăm un tratament optim de 10-20 de zile cu Orange Imun pentru efecte benefice. 

Investigațiile medicale au arătat că ghimbirul alimentar (50 mg / 100 g alimente) a îmbunătățit activitatea lipazelor intestinale și a zaharazei și maltazei dizaharidazelor. Înseamnă că a ajutat digestia ajutând enzimele organismului să descompună alimentele. Doza intraduodenală de extract de ghimbir a stimulat de asemenea bila, în care componentele active au fost de fapt gingerolii. Ghimbirul, de asemenea, pare să influențeze motilitatea gastrointestinală, cu rezultate pozitive atât din investigații animale,cât și umane. A accelerat tranzitul intestinal și a suprimat gazele gastrice, reducând balonarea. Efectele componentelor de ghimbir au fost comparabile cu metoclopramida recomandată în stări de greață și domperidonă.

Ghimbirul a stimulat, de asemenea, digestia în mod direct, prin stimularea timpului de reacție al absorbției de nutrienți în organism, prin urmare, a contribuit la accelerarea metabolizării alimentelor în tractul digestiv. Un castron de supă  a fost digerat in 26.7 minute de catre oamenii obișnuiți, în timp ce atunci când a fost adăugat ghimbir timpul digestiv a reușit să scadă până la 13.1 minute. Acest impact gastric accelerat ar putea reduce problemele gastro-intestinale. După ghimbir, etapele de repaos ale esofagului nu s-au modificat, dar gradul de relaxare la înghițire a crescut semnificativ. Amplitudinea și durata contracțiilor esofagiene nu s-a schimbat, dar viteza undelor de contracție a scăzut. Aceste efecte au favorizat eliminarea gazului gastric (fără risc crescut de reflux gastroesofagian), ajutând din nou la digestie și reducerea balonărilor după mese grele.

 Activitatea anti-inflamatorie este legată de ghimbir și componentele sale, care sunt inhibitori dubli ai metabolismului acidului arahidonic. Adică, inhibă atât enzime ciclooxigenază (COX) cât și lipoxigenază (LOX) ale căilor biosintetice ale prostaglandinei și ale leucotrienelor. Studiile europene au propus ca principiile astringente ale ghimbirului să stimuleze receptorii termoreglanți. În plus, ghimbirul și componentele sale astringente sunt termogene și inhibă în mod semnificativ hipotermia indusă de serotonină. 

Extractul de ghimbir oprește creșterea bacteriilor, inclusiv Escherichia coli, Proteus vulgaris, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus și Streptococcus viridans. Studiile in vitro demonstrează că acele combinații de extract de ghimbir și claritromicina inhibă sinergia culturilor Helicobacter pylori. 

Ghimbirul a fost eficace în reducerea simptomelor astmatice. Cei care au administrat ghimbir au avut mai puține atacuri de tuse nocturne, mai puține atacuri dispneice și reducerea utilizării medicamentelor inhalatorii.

Ghimbirul ajută la inhibarea activității inflamatorii a tromboxanului și a prostaglandinei și asigură ameliorarea durerii, în special în cazul migrenei și dismenoreei.

Puteți obține Ghimbir natural din alimente? 

Da, puteți chiar să începeți să cultivați ghimbir acasă prin plantarea rădăcinii în sol. Efectele ghimbirului provin din uleiurile și enzimele pe care le conține (dacă strângeți ferm un ghimbir, veți vedea că sucul va ieși din el!), dar și fibra este foarte importantă. Extractele uscate folosite ca suplimente alimentare includ ​​cantități crescute de gingeroli activi care sunt. Gingerolul vine din aceeași familie cu ardei iute și piperină și este la fel de picant ca și acestea. Deci, nu e de mirare că simți că ghimbirul este ...fierbinte!

De ce am folosit Ghimbir în unul dintre produsele noastre - B!TONIC Orange Imun?

Deoarece are un efect atât de puternic asupra stimulării mai multor părți ale corpului, am decis să includem Ghimbir  în pilula pentru imunitate. Din 300 mg de ghimbir recomandate în 3 capsule, 15 sunt gingeroli puri, care au capacități antivirale, antibacteriene, încălzirea sângelui și stimularea imunității, ca să nu mai vorbim de efectul liniștitor și cel de a ajuta tractul digestiv.

B!TONIC Orange Imun– un mix premium de nutrienți pentru imunitatea în mod general.

Achizitionează propriul B!TONIC Orange Imun pentru a fi cu adevărat tonic!