Tot ce trebuie să știi despre sănătatea inimii la locul de muncă

Știați că în lume, dar și în România, cele mai frecvente cauze ale deceselor și, în special, ale deceselor premature, sunt cele legate de boli cardiovasculare?

Sănătatea inimii este un subiect care a început să preocupe din ce în ce mai mult sectorul de business care înțelege că la baza unor servicii sau produse de calitate sunt întotdeauna oamenii.

Angajații sănătoși, care nu au probleme cardiace sunt cei mai de dorit de către angajatori și pentru business-ul în care lucrează. Astfel, nu reprezintă costuri în plus pentru angajator, au o stare generală mai bună, lipsesc mai puțin de la lucru și sunt în general mai productivi față de angajații cu probleme de sănătate.

Din păcate, presiunea pusă pe sistemul de sănătate și pe sistemul privat de către  bolile cardiace ,are o rată de creștere mai rapidă față de rata măsurilor de combatere a riscurilor care conduc la boli ale inimii. În topul factorilor de risc pentru bolile de inima sunt: obezitatea, fumatul, tensiunea sangvină crescută și diabetul de tip 2.

Ce pot face angajatorii pentru sănătatea inimii la locul de muncă?

Experții noștri recomandă ca la nivelul fiecărei companii să existe posibilitatea că angajatul să poată primi consiliere și îndrumare pentru adoptarea unui stil de viață sănătos, echilibrat; acces la informații de calitate medicală, acces la un abonament medical pentru analize și investigații, un program personalizat de exerciții fizice și coaching nutrițional, în funcție de natură job-ului și de cerințele personale.

Alte aspecte pe care le puteți consideră în sprijinul celor care deja suferă de afecțiuni cardiace:

 • Starea de sănătate și nivelul de energie și concentrare pot fluctua destul de mult, dacă angajații cu probleme cardiace lucrează în schimburi sau chiar program full time. O soluție ar putea fi reorganizarea programului de lucru la sediu sau acasă, astfel încât angajatul să fie productiv și să se simtă în siguranță.
 • Consilierea psihologică poate fi un element cheie pentru acei angajați care au o dificultate în a accepta diagnosticul și noile condiții pentru o viață cât mai sănătoasă
 • Revizuirea procedurilor de prim ajutor și stabilirea persoanelor contact de urgență pentru fiecare angajat

Pandemia anului 2020 ne-a făcut pe toți să ne regândim prioritățile și să ne adaptăm noului pe care îl traversăm zi de zi. Inclusiv marile companii din România,  Europa și America își adaptează programele de beneficii și retenție a angajaților în sensul lărgirii spectrului de servicii și produse de sănătate.

Din iunie 2020 BiTONIC pune la dispoziția companiilor care își doresc angajați sănătoși o serie de produse și servicii personalizate. Din septembrie lansăm o serie de evenimente în online pentru a aduce mai aproape de fiecare informații de calitate pentru o viață cu sănătate.  Dacă vrei să afli mai multe detalii urmărește pagină noastră de LinkedIN sau scrie-ne un e-mail la iulia.manole@btonic.ro

Surse științifice: [1] [2]
 • Taguri: inima
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  5 sfaturi pentru un corp frumos și sănătos pe malul piscinei sau la mare
  5 sfaturi pentru un corp frumos și sănătos pe malul piscinei sau la mare

  A venit vara în sfârșit, avem și vești bune privind condițiile de relaxare în contextul pandemic COVID-19. Mai rămâne doar...

  Mai departe...