Ia de la soare doar ce-i mai bun! Top 5 nutrienți pentru o piele pregătită de razele UV

Și în relația cu soarele avem nevoie de echilibru. Prea mult poate fi dăunător pentru piele, ochi, iar prea puțin ne afectează sănătatea emoțională și mentală.

Avem nevoie să ne expunem la soare, dar cel mai bine este să o facem în mod smart/inteligent. 

Cu toții cunoaștem faptul că expunerea la soare ne ajută să sintetizăm vitamina D, vitamina-hormon de care avem nevoie pentru  sistemul imunitar, pentru sănătatea sistemului osos și pentru bunăstarea emoțională și mentală.

Vitamina D este liposolubilă și este un adevărat nutrient pentru corp. Studiile recurente au arătat că are proprietăți anti-inflamatorii, antioxidante și neuroprotective.

Mai mult, în limbajul de jargon provocat de pandemia de coronavirus, vitamina D este cunoscută și că tratament anti-COVID. Conform celor mai recente studii, de la începutul pandemiei de COVID-19, s-a dovedit că Vitamina D ajută sistemul imunitar în combaterea bacteriilor și virușilor. Se studiază cu un interes specific, efectul suplimentării cu Vitamina D în cazul infecțiilor gripale sau cu coronavirus. Fapt pentru care vitamina D a fost inclusă în schemele de tratament pentru aceste boli.

Medicii și farmaciștii recomandă suplimentarea cu Vitamina D mai ales în timpul sezonului rece și la trecerea între sezoane rece-cald, tocmai pentru a întări organismul și a-l proteja de boli.

Deficiență de vitamina D se manifestă prin stări de iritabilitate, oboseală cronică, dureri de oase și mușchi. Caz în care avem nevoie de suplimentare.  Din păcate, Vitamina D nu se găsește în foarte multe alimente. Surse pot fi uleiul de peste, peste (somon, păstrăv, ton, hering, macrou), ciuperci, gălbenuș și produse lactate. Corpul poate produce Vitamina D prin expunerea la razele soarelui. Totuși, cantitatea produsă astfel depinde de foarte mulți factori precum momentul din zi, sezonul, latitudinea și culoarea pielii. Contează foarte mult și calitatea mediului și nivelul poluării, dar și folosirea de crema cu protecție solară (chiar dacă ne protejează împotriva arsurilor de piele și a cancerului de piele, împiedică producerea de vitamina D).

Echipa medicală BiTONIC vă recomandă să suplimentați cu produsul Vitamina D + Zinc pentru a reduce carențele din organism și pentru a beneficia de un scut de imunitate.

Supliment NATURAL pentru imunitate, recuperare rapidă în gripă, răceală și profilaxia complicațiilor cauzate de viruși și infecții bacteriene

Mai mult, nu este recomandat să ne expunem pielea, vara, la razele solare fără protecție împotriva razelor UVB și UVA. 

Photoageing-ul sau fotoîmbătrânirea depinde în primul rând de gradul de radiațîi ultraviolete (UVR) și de o cantitate de melanină în piele (fototipul pielii).

În plus față de deteriorarea directă sau indirectă a ADN-ului, UVR activează receptorii de suprafață celulară a keratinocitelor și fibroblastelor în piele, ceea ce duce la o descompunere a colagenului în matricea extracelulară și la o oprire a noii sinteze de colagen.

Se consideră că descompunerea dermatologică a colagenului, produce schimbări în integritatea structurală a pielii, provocând formarea unei cicatrici solare și în final, atrofia și ridurile pielii vizibile clinic. Multe studii au confirmat că expunerea acută la radiația solară duce la oxidarea biomoleculelor celulare, care ar putea fi prevenite prin utilizarea antioxidanților. Pielea are propriul sistem antioxidant protectiv, dar care se consideră a fi foarte influențat de vitamine și factori nutritivi, iar această combinație creează un efect sinergic.

Deci, și pielea are nevoie de vitamine și nutrienți pentru a rămâne frumoasă, sănătoasă și pentru a ne proteja corpul. 

Vitaminele A, E, C, dar și acizii grași Omega 3 și zincul au efecte benefice asupra îmbătrânirii pielii și protecției împotriva radiației UV, dar și împotriva cancerului de piele.

Multe studii au descoperit că vitamina C poate crește producerea naturală de colagen în piele și proteja împotriva deteriorării razelor UVA și UVB, corectează problemele de pigmentare și îmbunătățește unele inflamații ale pielii.

S-a demonstrat că antioxidantul coenzimă Q10 stimulează fibroblastele în dermă și duce la atenuarea ridurilor. Această enzimă inhibă puternic stresul oxidativ în piele care este indus de radiația UVB.

Avem nevoie astfel de o alimentație cât mai sănătoasă, cu fructe și legume din abundență pentru aportul de vitamine. Acizii grași Omega 3 îi putem lua din peste gras, semințe și nuci, dar din păcate cantitatea absorbită este foarte mică.

Noi, BiTONIC, recomandăm suplimentarea cu produsul Golden Oils Forțe care conține ulei de omega 3 extras din algă, cu o biodisponibilitate crescută cu până la 28 de ori față de cel extras din peste. Mai mult, formulă Golden Oils Forțe este îmbogățită și cu Vitamina E, un antioxidant puternic și un ajutor pentru sănătatea și frumusețea pielii.

Complex natural de Omega 3 din alge marine și Vitamina E

Și pentru că noi, la BiTONIC, considerăm că frumusețea vine din interior pe baza de sănătate, am conceput un produs destinat exclusiv femeilor. BiTONIC Lady este un cocktail de minerale și vitamine, polifenoli din sâmburi de struguri, coenzimă Q10 și colagen hidrolizat. Acesta are un efect imediat asupra sănătății și frumuseții părului, unghiilor și pielii.

Susține și menține sănătatea pielii, de la interior spre exterior. Formulă optimă: Colagen hidrolizat (sursă bovină), coenzima Q10, Vitamine, Minerale și polifenoli din sâmburi de struguri

Colagenul hidrolizat îmbunătățește semnificativ aspectul pielii și ajută la diminuarea ridurilor de expresie. Coenzimă Q10 și extractele de sâmburi de struguri au rol antioxidant, reduc impactul îmbătrânirii și protejează pielea în urmă expunerii la razele UV.

În concluzie, ne expunem la razele soarelui, sintetizăm natural vitamina D, dar pentru o expunere inteligență avem nevoie de antioxidanți naturali: Vitaminele A, C, E, Zinc, acizi grași Omega 3.

Surse științifice: [1] [2] [3]
 • Taguri: colagen hidrolizat, Omega 3, piele, Vitamina D
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  5 sfaturi pentru un corp frumos și sănătos pe malul piscinei sau la mare
  5 sfaturi pentru un corp frumos și sănătos pe malul piscinei sau la mare

  A venit vara în sfârșit, avem și vești bune privind condițiile de relaxare în contextul pandemic COVID-19. Mai rămâne doar...

  Mai departe...