Vitamina C – cel mai bine păstrat secret pentru energie?
Ce au în comun murăturile, crenwurștii și ardeii? Dacă te gândești la Vitamina C, știi mai multe decât majoritatea experților!

Vitamina C este unul dintre nutrienții pe care corpul nostru îi cere zilnic. Deoarece nu avem un sistem de stocare a Vitaminei C în corp, trebuie să o consumăm zilnic, şi în cantităţi destul de mari. Vitamina C este, de fapt, principalul antioxidant care lupta, în prima linie, cu orice probleme apar. De aceea persoanele care fumează, consuma alcool, iau în greutate, fac mai mult efort fizic sau au mai mult stres – toţi au nevoie în prima fază de Vitamina C. Şi vestea bună este: corpul tău deja ştie cum să ceară vitamina C!
Ţi-a fost vreodată pofta de parizer sau de murături? Sau mai bine, de suc de citrice sau chiar ardei? Asta e organismul tău care cere Vitamina C, deoarece tu poţi asocia deja gustul acrişor cu necesarul de Vitamina C al corpului. Iar în mezeluri mai ales, Vitamina C este folosită ca şi conservant, şi se găseşte în cantităţi chiar mari!
Vitamina C: imunitate, energie, digestie – ce lipsește de pe listă?
Vitamina C are numeroase beneficii asupra sănătăţii, care încep chiar înainte de naşterea ta! Pe măsură ce coprul uman creşte, creşte şi cantiattea de Vitamina C necesară, ajungând până la 90 mg pe yi pentru bărbaţi şi 75 mg pentru femei. Vitamina C este necesară pentru creșterea şi dezvoltarea corpului în copilărie. Ca adulţi, Vitamina C duce la vindecarea rănilor şi recuperarea fizică. Ai avut o zi grea la serviciu? Vitamina C îţi poate grăbi recuperarea. Şi să nu uităm de aspectul fizic: tot ce vezi în oglindă se datorează vitaminei C: ea ajuta la construirea țesutului de colagen pentru dinții, gingiile, vasele sanguine și oasele sănătoase. Şi colagenul din piele bineînţeles, care împiedică formarea ridurilor! Inclusiv sănătatea ochilor şi întreaga ta imunitate depind de câtă Vitamina C consumi zilnic.
De ce a creat natura așa de multă Vitamina C?
"Vitamina C se regăseşte în natura mai ales în fructe şi legume, unde se găseşte şi glucoză. Dacă mănânci o salată de fructe şi simţi un gust acrişor, acela are probabil cea mai mare cantitate de Vitamina C. Nu uita, recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt de a cosnuma 5 portiii de fructe şi legume pe zi, neprocesate, şi pentru a atinge necesarul de Vitamina C. Altfel, suplimentele naturale ne vin mereu în ajutor!" - Daniela Dinică, Tehnician Nutriţionist Asociaţia ABC-ul Nutriţiei
Câteva ingrediente de unde poţi fi sigur că vei găsit Vitamina C sunt: măceşe, coacăze, fragi, citrice, căpşuni, mere, kiwi, acerola, portocala, lămâie, dar şi legume precum ardeiul gras, roşii, spanac, morcovi, cartofi, hrean, varză, ceapă, pătrunjel.
La ce trebuie să ai grijă, din păcate, este sensibilitatea la temperatură. La cald, Vitamina C se distruge. Deci legumele gătite, fructele care au fost ţinute în soare în timpul transportului sau chiar lămâia stoarsă într/un ceai fierbinte: niciuna nu îţi oferă cantiatea de Vitamina C necesară. De aceea e aşa de uşor să consumi prea puţină şi să simţi o uşoară oboseală sau lipsă de energie.
Cum îți spune corpul tău că ai uitat de Vitamina C?
Lipsa de Vitamina C se observă în numeroase căi, şi apare mereu gradat. Cu cât uiţi de Vitamina C pentru o perioadă mai îndelungată, cu atât efectele resimţite vor fi mai acute. Partea bună este că, o dată reluat consumul optim de Vitamina C, vei resimţi nu doar cum îţi revine energia, dar şi cum în timp dispar şi celelalte simptome, precum:
-Anemie
-Răni care se închid foarte greu, recuperare fizică lentă
-Smalțul slăbit al dinţilor
-Păr fragil şi casant, unghii moi
-Piele uscată, aspect tern
-Articulaţii inflamate
...Ca să nu menţionăm imunitatea slăbită, răcelile dese, oboseala şi efectul mai puternic resimţit al stresului!
Real Energy – singurul supliment alimentar cu 10 minerale si Vitamina C
Real Energy a fost dezvoltat în Viena, în condiţiile în care populaţia din Europa Centrală şi de Est se confruntă cu carente de nutriţie în contextul în care stresul, diabetul şi obezitatea sunt top 3 cele mai întâlnite afecţiuni. Lipsa de Vitamina C este o problemă foarte des întâlnită, datorită alimentelor supra-procesate consumate sau a meselor gatite la cald. Experţii noştri în nutriţie au observat o creştere a simptomelor asociate cu lipsa de Vitamina C, care este des trecută cu vederea.

Încercaţi o cură de câteva zile de Real Energy pentru a resimţi acel val de bunăstare specific unei doze optime de Vitamina C!
 • Taguri: Minerale Esentiale, vitamina c
 • Articole

  RSS
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație
  De ce este necesară transpirația și cum trebuie să-și revină corpul după o perioadă îndelungată de transpirație

  Procesul transpirației este unul fiziologic și are rolul de a regla temperatura organismului și a o menține constantă. Transpirația conține...

  Mai departe...
  5 sfaturi pentru un corp frumos și sănătos pe malul piscinei sau la mare
  5 sfaturi pentru un corp frumos și sănătos pe malul piscinei sau la mare

  A venit vara în sfârșit, avem și vești bune privind condițiile de relaxare în contextul pandemic COVID-19. Mai rămâne doar...

  Mai departe...