#WeCareTogether alături de tine la lucru

Am creat programul #WeCareTogether în anul 0 al pandemiei de coronavirus la îndemnul clienților cu care Lifecare Essentials a colaborat pe parcursul anilor pentru consiliere de wellbeing și stil de viață sănătos.

2020 ne-a schimbat tuturor paradigma de lucru și de stil de viață. Voit sau nu, am pus mai mult accentul pe sănătatea noastră, pe acțiunile de prevenție și am acordat mai multă atenție celor din jur. În același timp, clădirile de birouri s-au golit și am început să lucrăm preponderent de acasă. Un pas la care mulți visau înainte, despre care alții susțineau că nu poate funcționa….și totuși am ajuns un an mai târziu, mai mult sau mai puțin, tot în work from home.

În tot acest timp, managerii de HR și nu numai, au încercat să își susțină angajații inclusiv pe plan personal pentru sănătatea lor fizică și emoțională. Aici își are locul și programul #WeCareTogether. Cum funcționează? Alături de întreaga echipa realizăm o analiză de nevoi la nivel individual pentru a putea identifica ce fel de cerințe și dorințe există pentru fiecare membru al echipei, dar și care sunt caracteristicile definitorii ale echipei voastre.

Pe baza acestei analize, creăm împreună activitățile din cadrul #WeCareTogether. Cum încă lucrăm online marea noastră majoritate, va propunem un joc super simplu de relaxare în timpul zilei, dar și de hidratare. Este important să bem apă constant pe timpul zilei, ne ajută să ne concentrăm mai bine și să ne simțim mai bine. În ce constă jocul nostru: video-leapșa cu apă.

Un coleg își aduce aminte de paharul cu apă, bea și face un scurt video sau o poză și trimite leapșa mai departe către un alt coleg. Acesta are la dispoziție 5 minute pentru a bea apa și a trimite provocarea mai departe. Dacă nu reușește, pentru că este într-un video call sau nu îl lasă copilul, scrie un mail important sau efectiv nu are chef în momentul acela, colegul care a trimis leapșa, îi poate da un drinking challenge pentru 24 de ore.

Ne distrăm, radem, ne relaxăm și monitorizăm și cât de hidratați suntem la final de zi.

Un alt exemplu, poate fi un mini curs online de gătit rapid și sănătos prânzul sau o gustare. Când facem aceste activități live, toți participanții “se ling” pe degete la propriu. Online, aveți grijă la taste sau la ecranul telefonului.

#WeCareTogether

Bem, mâncăm și facem și exerciții împreună. Avem câteva activități de mișcare eficiente, folosind mobilierul de la birou sau de acasă. Cine are nevoie de sala când putem fi creativi?

Sunt doar câteva exemple din ceea ce putem face pentru echipa ta. Miza noastră este să aducem mai multă bunăstare fizică, psihică și emoțională prin joc, prin “activități serioase” și prin consiliere și ghidaj pas cu pas. Echipa #WeCareTogether este formată din medici, farmaciști, nutriționiști și psihologi dedicați susținerii unui stil de viață sănătos.

Credem că împreună ne este mai bine, chiar dacă momentan respectând distanțarea socială.

  • Taguri: wecaretogether
  • News

    RSS